DİL ÖĞRENİRKEN YARDIMINI FAZLASIYLA GÖRECEĞİNİZ UYGULAMALAR

Merhabalar,
Dil öğrenmeyi çok seviyorum. Ne kadar fazla şey öğrenirsem o kadar mutlu olan bir insanım biraz da bundan sanırım :)
Ancak kurslar,eğitimler gibi öğrenme yollarına herkesin ulaşma imkanı olmuyor. Özellikşe evde kaldığımız şu günlerde belli başlı dillerde öğrenmenize yardımcı olabilecek uygulamaları listelemek istedim. Busuu,memrise,duolingo gibi çok bilinen uygulamaları yazmak istemedim. İyi okumalar şimdiden. Siz de faydasını gördüğünüz ancak listede olmayan uygulamaları diğer okuyucuların da faydalanması için yorum kısmına eklerseniz çok memnun olurum.

Agu - 22 Dilde Kelime Öğrenin ve  Ezberleyin

 Uygulamayı Japonca,Almanca ve İngilizce için kullandım. Çok faydalıydı ve etkili de oldu. Ancak Almancada kelimeleri artikelsiz vermesi ve Japoncada kanjilerin hiragana ile okunuşlarını göstermemesi eksik bulduğum özelliklerindendi.

English Listening and Speaking

Uygulamanın ismine hiiiiç aldanmayın. İçinde uluslararası ingilizce sınavları ile ilgili(toefl,ielts) kelime listelerinden tutun bilgilerin kalıcı olmasını sağlayacak oyunlara,ingilizce isimler sözlüğüne kadar çok fazla seçenek bulunduran donanımlı bir uygulama. Seviyenize göre dinleme,okuma,konuşma başta olmak üzere çeşitli şekillerde pratikler yapabilirsiniz. Aynı zamanda premium olmadan da offline olarak kullanma seçeneği mevcut.

Cake - Ana diliniz İngilizceymiş gibi İngilizce öğrenin
Evet tam da öyle bir uygulama. Uygulama ingilizce açıklamalarla ingilizce öğretiyor. Gerçekten de öğrenmek için İngilizcenizin çok iyi olmasına gerek yok. Bazen kelime bazen ise kalıp öğretiyor. Aynı zamanda videolarla kelimelere/kalıplara diyalog içinde dinleyerek dile daha rahat hakim olabilirsiniz.

 Lingvist

Uygulama Türkçe dil seçeneği olmasa da eğer harici bir sözlükle kullanırsanız çok yararlı. Grammar ve kelime bilgisi için kullanabilirsiniz.

Evet şimdilik tavsiyelerim bu kadar. Daha fazla uygulama var aklımda ancak bu kadarları yeterli geldi. Siz ne düşünüyorsunuz ya da en çok hangi uygulamaları kullanıyorsunuz dil eğitimi için?

Yorumlar

  1. Güzel öneriler. Akademik kariyer için Yds ve Yökdil sınavına girip yeterli bir puanı aldığım için bu konuda bir kaç öneri vermek isterim. Bir dili iyi öğrenmek sürekli maruz kalmaniz ile mümkün olur. Ne kadar sık görürseniz o kadar çabuk öğrenirsiniz.
    Kelime öğretmede bir numaralı uygulama bana göre memrise. Pro kullanicisiyim ve kendi kursumu açıp kendi kelimelerimi yukledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler önerileriniz için. Memrise ı ben de kullanıyorum gerçekten de etkili.

      Sil

Yorum Gönder

Lütfen dilbilgisi kurallarına uyarak yorum yapalım :) Uygunsuz ifadeler kullanmaktan kaçınalım. Yayından alakasız yorumlar onaylanmayacaktır.

Popüler Yayınlar