GEÇMİŞİN DERİNLİKLERİNE İNMEK - OUROBOROS DİZİ YORUMU,İNCELEMESİ

Tekrardan hoşgeldin sevgili okur...

Bugün en son bitirdiğim dizilerden birinin yorumunu yapacağım. Hana Kimi'deki eğlenceli ikimiz Toma İkuta ve Shun Oguri'nin birlikte çalıştığı ancak bizi güldürmedikleri yüreğimizi sızlatıp adrenalin salgılamamıza sebep olan dizileri: 

OUROBOROS

Dizi 2015 yılında 10 bölüm olarak TBS kanalında yayınlandı.

İkilinin birlikteki ilk projesini izlemek için tıklayınız

Dizimiz 1995 yılında Japonya'nın sahil kentlerinden birindeki Mahoroba isimli yetimhanede işlenen cinayet etrafında dönmektedir. Ryuzaki İkuo(Toma İkuta) ve Danno Tatsuya(Shun Oguri) bu yetimhaneden kalmaktadır. Öldürülen kişi ise onlara karşı bir anne gibi olan çok sevdikleri Yuiko öğretmendir. Öğretmenin öldürülüşünü İkuo görmüştür. Ancak geçirdiği travma sonucu hiçbir şey hatırlamamaktadır. Olay bilinmeyen bir sebepten dolayı 4 polis tarafından kapatılır ve bir daha konusu açılmaz. İkuo ve Tatsuya intikam almaya yemin etmişlerdir. Bu yüzden İkuo polis olur,Tatsuya ise yakuza. İkilimiz bu şekilde bilgi toplayıp Yuiko öğretmenin tüm düşmanlarını tek tek öldürecektir. Ancak olay beklenmedik şekilde ilerlemeye başlar ve hem Yuiko öğretmenle hem de kendileriyle ve kaldıkları yetimhaneyle ilgili çok farklı şeyler gün yüzüne çıkmaya başlar. 
Dizimizde Toma İkuta ve Shun Oguri'ye Alice no Toge,Nodame Cantaible gibi yapımlarla tanıdığımız dünya tatlısı Juri Ueno eşlik ediyor. İkuta Toma'nın ve Shun Oguri'nin bu dizideki stillerine bayıldım. Özellikle Toma'nın saçı aşırı yakışmış takım elbisesi de çok hoş durmuş. Dizi boyunca sadece 2 defa farklı kıyafetle gördük ama olsundu :))Dizinin konusu çok güzeldi,karakter incelemeleri ayrıca başarılıydı. Mantık hatası yok denecek kadar azdı. Realist olmasıysa benim için bir puan daha kazandırmıştı diziye. Soundtrack,aksiyon sahneleri,duygusal sahneler izlemeye değerdi.
Puanım 10/10


Evet spoiler vermeden bu kadar anlatabiliyorum sanırım. Yine kesinlikle izlenmesi gereken dizilerden. İlk başta sadece iki gencin intikamıyken konu çok farklı yerlere çekiliyor. Özellikle Tatsuya'nın o gün Yuiko öğretmeni kurtaramadığı için yaşadığı suçluluk ve intikam duygusu,İkuo ve Tatsuya'nın dostluğu,İkuo ve Hibino Mizuki(Juri Ueno) arasındaki ilişki çok güzeldi. Ancak sonu cidden beni mahvetti. O kadar yaralandılar acı çektiler,yine de hayatta kaldılar,yine acı çekiyorlar yine hayatta kalırlar diye düşünsem de öyle olmadı bu beni ayrıca üzdü... Ama benim için yeri ayrı olan diziler kısmında yerini aldı bile. Dizi ciddi manada kendinizle ilgili bazı şeyleri de sorgulamanıza sebep oluyor. İkuo'nun arkadaşından ve verdiği sözden vazgeçmemesi çok dokunmuştu bana. Özellikle dizinin sonunda ikisinin de ölmesi aşırı derecede canımı sıktı. Bir diğer husus ise Japonya'ya gidersem pilavlı omlet yemeyi çok istiyorum...
Diyeceklerim bu kadar sanırım görüşürüz :)))

Yorumlar

Popüler Yayınlar