Ya Süper Güçlerimiz Olsaydı? Spec Dizi Yorumu,İncelemesi


Merhaba,yine ben sevgili okur
Bugün izleyeli çok olduğu halde yazmadığım yorumlardan birini yazmaya karar verdim..

Keizoku 2 : SPEC

Dizi aslında Keizoku olarak 90'lı yıllarda bir dizi,film ve özel bölün olarak yayınlanmış. Ancak değil Türkçe çevirisi orijinalini bile bulmak zor olduğundan izleyemedim. 2010'da ise Keizoku 2:Spec veya Spec:Birth  olarak biliniyor
Zaman içerisinde serinin kronolojisi şu şekilde:

Keizoku(1999/drama)

Keizoku Special Phantom(1999/özel bölüm )

Keizoku:The Movie(2000/film)

Spec:Birth(2010/drama)

Spec:Life(2012/film)

Spec:Heaven(2012/film)

Spec:Zero(2012/özel bölüm)

Spec:Close - Incarnation (2013/film)

Spec:Close - Reincarnation (2013/film)


Seri çok uzun olduğu ve spoiler vermek istemediğim için detaylı yorum yapmayacağım çok fazla. O zaman hadi yoruma başlayalım...

Saya Toma 201 IQlu genç bir kadındır. Ailesini bir kazada kaybetmiş. Daha sonra polis olmaya karar vermiştir. Mishou(Tanımlananayan Suçlar- Mysterious-) biriminde çalışmaktadır.

Takeru Sebumi ise özel bir timin başındayken ekibindeki polislerden birinin başına gelen olaylardan dolayı Mishou birimine gönderilir. 


Mishou birimine gelecek olursak hiç kimsenin önem vermediği hatta pek bilinmeyen bir polis birimidir. Ve sadece 3 kişi çalışmaktadır. Kısaca diğer birimlerin davaları çözemeyince başlarından savmak için dosyaları gönderdiği birim diyebiliriz.


Dizi ağırlıklı olarak bu iki karakter etrafında gelişiyor. Bu arada ikili arasında klişeleşmiş duygusal ilişkiler yok haberiniz olsun :)
Spec kısmına gelirsek dünyada bazı spec sahiplerinin olduğuna inanılmaktadır. Dizide ise her bölüm bu türspec sahipleriyle ilgili davalar çözülüyor. Aynı zamanda Sebumi'nin özel timde başına gelen olaydan tutun Toma'nın ailesini kaybetmesine kadar birçok olayla birlikte işler çok fazla bir hale geliyor. 
Psikometri,telekinezi,süper fiziksel güç,geleceği görme gibi SPEC sahiplerinin olduğu dizi yer yer çok eğlenceli yer yer ise çok duygusal.  
Aynı zamanda izleyen kişiyi sıkmıyor,kendiniz izletmeyi başarıyor.Ve hepimizin hayali olan süper güçlerle ilgili çok güzel noktalarla da mesajlar veriyor. Diziyi ilk başta izlerken polisiye-komedi-bilim kurgu gibi kavramlar kullanabilirdim tanımlamak için ancak izledikçe aklımda çok farklı düşünceler belirdi ve dizinin aslında neyi anlatmak istediğini kavradım. O yüzden dizinin finaline falan da şaşırmadım. 

Açıkçası daha net açıklayabilirdim tabi ki ama bazı şeyleri söylersem dizinin hiçbir tadı kalmayacağı  için söylemek istemiyorum. Dizi kesinlikle izlenilmesi gereken dizilerden.  Dizide aynı zamanda birçok oyuncu konuk oyuncu olarak bulunmuş. İzlerken sürekli tanıdık yüzlerle karşılaşmanız olası.

Diziyi internette tr altyazılı bulamayabilirsiniz o yüzden yabancı dizi sitelerinden orijinal bölümü indirip planetdp veya turkcealtyazi org sitesinden altyazı dosyasını indirip video oynatıcıda altyazıyı ekleyerek izleyebilirsiniz. Aynı zamanda filmler de dramacool sitesinde ve youtubeda mevcut. Ancak dediğim gibi tr altyazılı olarak değil ama türkçeye çevirilmiş yani altyazı dosyasını indirip ekleyerek izleyebilirsiniz. Bir de seriyi tam anlamıyla kavramak için kesinlikle başladıysanız sonuna kadar izlemeniz gerekli diye düşünüyorum. Diyeceklerim bu kadar iyi seyirler :))

Yorumlar

Popüler Yayınlar