Kaldığımız Yerden Devam - Tree With Deep Roots Dizi İncelemesi

Tree With Deep Roots  Dizi İncelemesi


Selam,
Aslında bitireli çok oldu ama şimdi yayınlamak istediğim bir dizi yorumu var :))
Hani biz Six Flying Dragons izlemiştik ya bu da o dizinin devamını anlatır nitelikte.

>>>>> Six Flying Dragons 'un yorumuna ulaşmak için tıklayınız.>>>>>

İsim: Tree With Deep Roots ( Deep Rooted Tree)
Yapım Yılı: 2011
Kanal: SBS
Bölüm Sayısı/Süresi: 24 / 1 saat
Uyarlandığı Eser: Bboorigipeun Namoo ( Lee Jung Myung )

Tree With Deep Roots Konusu 


Dizi Kral Sejong ' un tahta çıktığı ilk zamanlardan Hangul alfabesini yayınladığı günlere kadar uzanan bir zaman diliminde geçiyor. Kral Sejong ilk zamanlarda kral olsa bile babasının etkisi altındadır. Bu sırada istenmeyen bazı olaylar gerçekleşir ve Ttol Bok 'un babası ölür.Ttol Bok bu olaydan dolayı Kral Sejong 'tan intikam almanın hayalini kurmaktadır. Ttol Bok kraliyet muhafızı olur ismi de Kang Chae Yoon olarak değiştirilir. Tam da bu sıralarda Kral Sejong yeni alfabesinin oluşum sürecinde büyük ilerlemeler kaydetmektedir. Ancak beklenmeyen bir şekilde saray alimlerinin şüpheli ölümleri gerçekleşmeye başlar. Ve Kral Sejong olayları araştırması için Kang Chae Yoon 'a görev verir.

Puanım: 6/10


Dikkat! Yazının bundan sonraki kısmı spoiler içermektedir.


Tree With Deep Roots Yorum

Dizi güzeldi(her diziye aynı yorumu yapıyorum ama olsundu) Müzikler oyunculuklar vs iyiydi izlenebilir gayet de sevilir...
Öncelikle Six Flying Dragons 'u önce izlediyseniz haliyle beklentiniz büyüktür. Ama bu dizi beklentiyi çökertiyor. Hani diyorsunuz Six Flying Dragons bu diziden sonra çekilmiş Six Flying Dragons bu kadar iyiyse bu da iyidir diye. Ama öyle değilmiş. Özellikle bazı karakterlerle ilgili hüsraaaan diye içerlediğim kısımlar oldu. Mesela Six Flying Dragons 'ta Lee Bang Ji ve Moo Hyool arasında yarım kalan bir mesele vardı. Ama burada öylesine bir şeymiş gibi geçiştirilmiş. Lee Bang Ji , Six Flying Dragons 'ta en önemli karakterlerden biriydi burada 24 bölümde 3 4 kez mi ne gözüktü ölümü de koskocs bir kılıç ustasına göre basit oldu. Zaten Jang Hyuk ve Moo Hyool karakterini sevmesem diziyi direk yarım bırakırdım yine iyi bitirdim.Moo Hyool burada da yine en sadık karakterlerden biriydi. Güzeldi. Bu adamı Chuno(The Slave Hunters) 'da da izlemiştim. Orada da yine sadık vatansever rolü oynuyordu,ki amcamızın oyunculuğu kesinlikle takdire şayan. Her neyse bu kadar boş yaptıktan sonra 2 dizide kurguda karışıklık pek yoktu birebir aynıydı. Bir de şöyle güzel bir detay vardı ki iki dizinin ana karakterler dışında castı neredeyse aynıydı.
Hikaye işlenişi güzeldi. Finali yine tipik bir saeguk (dönem dizisi) finaliydi. Baştaki karakterlerin yarısı sonunda öldü.


Anlatacaklarım bu kadardı sanırım. Blogun ismi sanırım daldan dala olmalıydı sürekli konuyu değiştirdiğim için sockpekcklekc. Ama olsun sonuçta içimden böyle geliyor :)

Yorumlar

  1. terih pek izlemiyom. puanın da düşük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya dizi çok güzeldi ama 1 2 sahnede hadi abicim hadi hadi diyerek izledim o yüzden :))

      Sil
  2. Evet öyle biraz. Ama ben bayılıyorum tarihi dizilere :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen dilbilgisi kurallarına uyarak yorum yapalım :) Uygunsuz ifadeler kullanmaktan kaçınalım. Yayından alakasız yorumlar onaylanmayacaktır.

Popüler Yayınlar